«Самопоміч» може відмовитись від посади секретаря міськради, хоча і має більшість.

Посаду секретаря Львівської міської ради може отримати або представник Блоку Петра Порошенка Петро Адамик, або представник «Народного контролю» Валерій Веремчук, повідомляє Львівська газета з посиланням на джерела.

 

Зазвичай кандидатуру секретаря ЛМР пропонує більшість, яку цього скликання виборола «Самопоміч». Але оскільки голова «Самопомочі» Андрій Садовий вже утретє сяде в крісло міського голови, то можливі альтернативні кандидатури, аби не тримати владу в одних руках.

 

БПП матиме у міській раді 10 депутатів, першим номером у виборчому списку до міської ради був Петро Адамик, який може стати секретарем ЛМР. Він працюватиме у сесійній залі вже не перше скликання, починав Петро Адамик разом з «Порою», минулу каденцію відбув у якості депутата від УДАРу.

 

«Народний контроль» матиме у міській раді усього шість депутатів. Але номер один у виборчому списку партії до ЛМР Валерій Веремчук може претендувати на посаду секретаря, оскільки також має чималий депутатський досвід і досвід балотування до Верховної Ради. Окрім того, він відомий львів’янам як волонтер та громадський активіст.

 

Загалом в ЛМР працюватимуть 5 політичних сил: Самопоміч, БПП, ВО Свобода, УКРОП, Галицька партія, Громадянська позиція, Народний контроль.

 

Голова міськоївиборчої комісії Ігор Сліпецький, пише Вголос, заявив, що перше пленарне засідання сесії новообраної міськрадивідбудеться у вівторок, 24 листопада, о 12 год.

20.11.2015