День Гідності та Свободи відзначатимуть молитвою, автопробігом та круглим столом.

У Львові цьогорічні заходи до Дня Гідності та Свободи, що відбудуться 21 і 22 листопада, проходитимуть під загальним гаслом «Вільні творять майбутнє», розповіла директор департаменту інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Львівської ОДА Галина Гречин, передає газета Львівська пошта.

 

За словами Галини Гречин, 21 листопада заходи розпочнуться з ушанування пам’яті загиблих Героїв Небесної сотні та учасників АТО – на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбудеться Молитовний Майдан та віче.

 

«У цей день на вулицях міста проходитиме акція «Україна – це Європа». Усі охочі зможуть отримати безкоштовну стрічку як символ ідеї, що об’єднала мільйони сердець, ставши поштовхом до Євромайдану», – зазначила вона.

 

Також заплановане проведення низки конференцій,  круглий стіл «Революція Гідності: очікування та здобутки України на шляху до Європи», панельна дискусія «730 днів – від Євромайдану до реформ», тощо.

 

Протягом двох днів триватиме інтерактивна акція «Спогад та Поступ», що відбуватиметься в наметі на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

«Там у наметі діятиме «Пошта Майдану». Всі охочі зможуть написати листа воїну, який зараз перебуває в зоні ведення бойових дій. Крім того, на великому екрані транслюватимуть документальні фільми, а вулицями центральної частини Львова пересуватиметься автопробіг учасників Автомайдану», – додала Галина Гречин.

 

У неділю, 22 листопада, на проспекті Свободи відбудеться мистецька акція «Художник на Майдані: минуле і сьогодення». А о 18.00 в Музеї визвольної боротьби на підтримку українських воїнів розпочнеться благодійної вистава «Кордон».

20.11.2015