Облрада виділила 700 тис. на житло інвалідам війни та майже 5 млн на матеріальну допомогу чиновникам, яких скоро звільнять.

Львівська обласна рада під час свого першого пленарного засідання вчора, 19 листопада, внесла зміни до низки обласних програм на 2015 рік, передає ЗіК.

 

Так, 691 тис. грн на придбання чотирьох квартир для інвалідів війни та воїнів-інтернаціоналістів переведені зі загального у спеціальний фонд бюджету для подальшого використання.

 

500 тис. грн виділили депутати військовій частині №2418 на ремонт казарми. Ця частина є у відомстві Державної прикордонної служби та розташована у Великих Мостах.

 

Чиновники облдержадміністрації пропонували депутатам виділити 7,5 млн грн на ЛОДА, проте обранці зазначили, що це надто велика сума і її можна використати деінде.

 

Директор департаменту фінансів Олег Демків пояснив, що в ЛОДА планується скорочення апарату на 20%, що становить близько 150 працівників, які мають отримати одноразову матеріальну допомогу при звільненні. Також, за його словами, кошти потрібні на оновлення матеріально-технічної бази.

 

У результаті обговорення депутати вирішили залишити у програмі 4,9 млн грн на виплати матеріальної допомоги працівникам ЛОДА, але забрали з неї видатки у розмірі 2,6 млн грн, які пропонувалося виділити на покращення матеріально-технічного забезпечення.

20.11.2015