Облрада обрала заступників Ганущина, «Свобода» пішла в опозицію.

Першим заступником голови ЛОР стала Парасковія Дворянин від «Самопомочі», заступником – Володимир Гірняк від «Громадянської позиції», повідомляє ЗіК.

 

У голосуванні взяли участь 67 депутатів, з них «за» проголосували 64.

 

Голова ЛОР Олександр Ганущин наполіг на тому, щоб таємне голосування відбулось «пакетом» за дві кандидатури. Проти пропозиції виступили «свободівці», які також не голосували за обрання Олександра Ганущина.

 

Через кадрові призначення в ЛОР Руслан Кошулинський заявив, що його фракція переходить в опозицію, передає Zaxid.net.

 

«"Свобода" як третя за кількістю депутатів фракція в обласній раді бере на себе відповідальність бути в меншості. Тому пропонуємо більшості, враховуючи демократичні принципи, передати нам у керівництво бюджетну комісію. Для того, щоб ми як меншість могли б котролювати більшість», – заявив Руслан Кошулинський.

 

Ще один «свободівець», Йосип Ситник, залишив їдкий коментар щодо Олександра Ганущина у спільноті Львівська політика в мережі Facebook.

 

«Голову Львівської облради обрано. А з цієї коаліції випливає, що полковник виявився лише молодим салагою, а його гучні критичні слова у бік Президента як офіцера перетворились на підтакування владі у стилі цнотливого рядового. Той що хотів дуже боротись із корупцією у Львові, практично за три тижні після виборів домовився із корупціонерами Львівщини. Браво! Ну, а ті кого зрадив новообраний голова як політичну силу перейшовши до конкурентів, дружньо підтримали зрадника на новій посаді.

Ось така вона політика по-львівськи. А згадаймо якими яскравими і гучними були передвиборні політичні лозунги теперішніх коаліціантів у ЛОР», – написав Йосип Ситник.

19.11.2015