На крісло голови Івано-Франківської ОДА є троє претендентів.

 

Одним із реальних претендентів на посаду голови Івано-Франківської облдержадміністрації є відомий адвокат, керуючий партнер юридичної компанії «Moris Group», депутат обласної ради івано-франківець Андрій Романчук, пише "Курс" з посиланням на власні джерела.

 

Андрій Романчук може стати наймолодшим в історії Прикарпаття головою ОДА, хоча досвіду 37-річному депутатові не позичати.

 

Після Прикарпатського національного університету, де вивчав правознавство, Андрій Романчук здобув другу вищу освіту на факультеті міжнародного права та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

У 2005 році очолив управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА. Того ж року став першим заступником голови облдержадміністрації – наймолодшим в Україні.

 

У 2007 році Андрій Романчук взявся за адвокатську практику і заснував юридичну компанію «Moris Group». На сьогодні ця франківська компанія – у ТОП-30 найкращих в Україні.

 

Андрій Романчук – активний учасник громадського життя. Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. Компанія «Moris Group», що спеціалізується на корпоративному праві, безкоштовно надає юридичний супровід Українській греко-католицькій церкві, учасникам АТО, фінансує культурні проекти, зокрема видання світової літературної класики в українському перекладі.

 

Серед претендентів на посаду голови ОДА називають також чинного нардепа Ігоря Насалика, який нещодавно кандидував на виборах міського голови в Івано-Франківську і в другому турі поступився свободівцю Руслану Марцінківу. Чинний голова ІФОДА Олег Гончарук на місцевих виборах був обраний до обласної ради від БПП «Солідарність». Він також вважається одним із претендентів на посаду голови Івано-Франківської обласної ради.

 

17.11.2015