Китайці хочуть збудувати на Львівщині ТЕС.

Інвестори з Китаю мають намір збудувати у Львівській області теплову електростанцію, яка використовуватиме для виробництва енергії водовугільне паливо. Максимальна потужність такої ТЕС — близько 100 МВт, повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

 

Про свої плани представники китайських вугільних компаній China Coal Technology & Engineering Group та Beijing Huayu Engineering Co., Ltd розповіли під час зустрічі з головою ЛОДА Олегом Синюткою.

 

Китайці вже мають досвід проектування та будівництва ТЕС на водовугільному паливі. Зокрема, їхні проекти спорудили в Пекіні та інших містах.

 

Водовугільна суміш дає змогу суттєво зменшити витрати у виробництві теплової та електричної енергії. А таке паливо — набагато екологічніше порівняно зі звичайним вугіллям, впевнені інвестори.

 

Крім того, в майбутньому інвестори з Китаю готові збудувати збагачувальну фабрику в районі Львівсько-Волинського вугільного басейну, щоб використовувати підготовлене вугілля для виробництва енергії на новій ТЕС.

 

Як повідомляв Z, Данія висловила намір допомогти Львівщині збудувати вітряки для ґенерування електроенергії.

12.11.2015