За майже три місяці патрульна поліція потрапила у 12 ДТП, оштрафувала 15 пішоходів і прийняла десятки тисяч викликів.

За неповні три місяці роботи у Львові патрульні поліціянти потрапили у 12 ДТП, розповів начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля, пише ЗіК.

 

Полісмен зазначив, що не всі ДТП сталися з вини патрульних.

 

«Сьогодні в патрульну машину в'їхала жіночка — не дотрималася дистанції. Патрульні не винні у цьому», — навів приклад Юрій Зозуля.

 

З його слів, унаслідок ДТП розбито чотири автівки, які зараз не виходять на лінію. Усі інші авта дістали невеликі пошкодження.

 

Юрій Зозуля також повідомив, що всі патрульні автомобілі застраховані. Їх ремонтуватимуть за кошти, передбачені на ці потреби.

 

Він констатував, пише Дивись.інфо, що в місті є проблема з пішоходами, які переходять дорогу в недозволених місцях. Часом неможливо скласти на них протоколи, тому що вони не мають при собі документів.

 

За інформацією Юрія Зозулі, щотижня патрульна поліція отримує до чотирьох тисяч дзвінків. Проте останнім часом кількість викликів з приводу грабежів зменшилась на 76%, а випадків хуліганства стало на 87% менше.

 

«Якщо влітку щодо грабежів ми отримували 21 виклик на тиждень, то зараз це 5 викликів на тиждень в середньому», — уточнив начальник патрульної поліції.

 

А щодо порушення правил дорожнього руху, повідомив Юрій Зозуля, нині поліціянти фіксують на 41% більше таких випадків, аніж на початку своєї роботи, передає Вголос.

 

Полісмен зазначив, що збільшення кількості випадків фіксації патрульними порушень Правил дорожнього руху є позитивною тенденцією, адже це означає, що поліція ефективно працює в цьому напрямку.

 

«Кількість порушень Правил дорожнього руху, можливо, не збільшується, але ми все більше їх оформлюємо і більше людей притягаємо до відповідальності. Ми сподіваємося: що більше ми будемо зараз притягати до відповідальності людей, то менше надалі вони порушуватимуть», — сказав головний поліціянт Львова.

 

«Той час, коли ми попереджали, спілкувалися з громадянами, минув. Два місяці виносили людям усні попередження, але бачимо, що це не має серйозного ефекту, адже не всі громадяни сумлінні. Тепер ми навіть часто стикаємося з такими ситуаціями, що коли фіксуємо усно правопорушення, порушник просто каже: "Давайте, ви мені винесете усне попередження". Тобто люди вважають за норму, що ми просто усно попереджуємо», — додав він.

 

Як повідомляв Z, машини патрульної поліції обладнають терміналами і порушники ПДД зможуть сплачувати штрафи відразу на місці.

 

Патрульна поліція Львова почала роботу і вийшла на перше патрулювання на День Незалежності — 24 серпня цього року.

 

Нагадаємо, від 7 листопада поліцейськими називаються не лише патрульні у Львові, а й колишні працівники міліції в області. Наступного пів року триватиме переатестація правоохоронців новоствореної Національної поліції. Доти більшість екс-міліціонерів залишатимуться на посадах і будуть поліцейськими.

 

Служба безпеки України у Львівській області вже повідомила про затримання на хабарі капітана поліції, який вимагав три тисячі гривень від мешканки Борислава за закриття кримінального провадження проти її сина.

12.11.2015