Гройсман пообіцяв івано-франківцям безвізовий режим наступного року.

Сьогодні, 11 листопада, голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час перебування з візитом в Івано-Франківську заявив, що вірить у запровадження безвізового режиму з Євросоюзом вже у 2016 році, передає Репортер.

 

«Вчора ми проявили максимальну відповідальність, нам вдалося консолідуватися і проголосувати за частину законів. Зараз ми чекаємо оцінок ЄС, а потім я підпишу ці закони, далі — Президент. Ще лишається питання недискримінації, і тут іде ціла низка маніпуляцій — не дискримінувати людей за політичними, релігійними і врешті сексуальними орієнтаціями при працевлаштуванні. І коли доходить до "сексуальних", то всі від цього так [сахаються] — «о, ні!». Ми ж не запроваджуємо одностатеві шлюби, це просто прийом на роботу. Але це вимога восьми країн», — сказав Володимир Гройсман.

 

Він додав, що вірить у безвізовий режим і знає з джерел високого рівня, що це може бути зроблено у 2016 році.

 

Нагадаємо, Верховна Рада провалила внесення на розгляд парламенту поправки до Трудового кодексу, якою забороняється дискримінація за сексуальною орієнтацією. «За» проголосували 207 депутатів. «Проти» проголосувала низка депутатів із Західної України, серед них 11 депутатів від Львівщини.

11.11.2015