Суд зобов'язав Кошулинського зняти рекламу з громадського транспорту.

Політичну аґітацію за кандидата на посаду мера Львова Руслана Кошулинського, розміщену на автобусах міських маршрутах №48, 49, 50, 51, 53, які належать перевізнику «Успіх БМ», необхідно зняти. Таку ухвалу вчора, 10 листоада, прийняв Франківський районний суд міста Львова, передає Zaxid.net.

 

Після появи аґітації на маршрутках львівський юрист Юрій Ничка, довірена особа кандидата-суперника Руслана Кошулинського Андрія Садового, подав позов до суду про оскарження дій, що порушують законодавство про вибори, адже аґітація в громадському транспорті законом суворо заборонена.

 

Як наслідок, 10 листопада Франківський суд Львова прийняв ухвалу про забезпечення позову, за якою суд заборонив ТЗоВ «Успіх БМ» розміщувати політичну рекламу на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, зокрема на автобусних маршрутах №48, 49, 50, 51, 53. Також вчора подали заяву про відкриття виконавчого провадження для забезпечення виконання цієї ухвали.

 

Отже, перевізник зобов'язаний зняти політичну аґітацію.

 

Водночас ВО «Свобода» визнає, що аґітація за Руслана Кошулинського на вікнах маршурток є незаконною, однак каже, що це приватна ініціатива водіїв. Про це на засіданні Львівської міської виборчої комісії заявив представник Руслана Кошулинського Любомир Мельничук.

 

Сама комісія 10 листопада після годинного обговорення відмовилася задовольняти скаргу Андрія Садового на рекламу Руслана Кошулинського у громадському транспорті.

 

Під час розгляду цього питання Любомир Мельничук заявив, що наліпки, на які скаржиться Андрій Садовий, насправді видавалися з наметів ВО «Свободи» усім охочим, а тому Кошулинський не причетний до того, що вони з'явилися на маршрутках.

 

На аґітаційних наліпках, надрукованих ПП «Лакор», відповідальним за друк вказаний сам кандидат від «Свободи» — Кошулинський Р.В.  В ПП «Лакор» відмовились пояснити, як були виготовлені наліпки і хто платив за друк. Водночас у проміжному фінансовому звіті, що його кандидати на посаду міського голови зобов'язані подавати до ТВК, не вказано витрат на виготовлення цих наліпок.

 

Як повідомляв Z, другий тур виборів міського голови Львова відбудеться 15 листопада.

11.11.2015