Прокуратура повернулась до справи про розкрадання коштів на будівництві стадіону до Євро-2012.

Прокуратура Львівської області вживає заходів для встановлення винних у розкраданні бюджетних коштів, виділених на проектування та будівництво стадіону «Арена Львів», повідомили у прес-службі відомства.

 

Прокуратура області перевірила законність закриття справи про розкрадання коштів слідчими Головного управління МВС Львівщини.

 

Попередньо досудовим розслідуванням встановлено, що з державного бюджету необґрунтовано перераховано одній з німецьких фірм 1 032 000 євро за експертизу проектної документації щодо будівництва стадіону на вул. Стрийська-Кільцева дорога у Львові, замовником якої, згідно з договором, виступило Львівське комунальне підприємство «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові».

 

Прокуратурою з’ясовано, що досудове розслідування проведено неповно та не з’ясовано фактичні обставини, що мають істотне значення у провадженні. Зокрема, неповно досліджено та не дано оцінку відповідності умов укладеного договору в частині визначення об’єкта проведення експертизи актам виконаних робіт та фактично виконаним роботам.

 

Перший заступник прокурора області незаконну постанову про закриття кримінального провадження скасував та створив групу з досвідчених процесуальних керівників.

 

Для забезпечення всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи в цьому провадженні стан досудового розслідування заслухано на оперативній нараді в управлінні нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, за наслідками якої надано вказівки на проведення першочергових слідчих (процесуальних) дій. Досудове розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Львівської області.

10.11.2015