До облради від БПП пройшли депутати-забудьки, які не вказали в деклараціях, що мають бізнес.

Шестеро новообраних депутатів Львівської облради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» забули вказати у своїх деклараціях доходи за 2014 р. і частку в статутному капіталі приватних компаній, пишуть Наші гроші з посиланням на дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

 

За результатами місцевих виборів з-поміж усіх політичних сил Блок Петра Порошенка «Солідарність» провів до Львівської облради найбільшу кількість депутатів – 20.

 

За даними видання, половина майбутніх депутатів від БПП та їхні родини безпосередньо або опосередковано володіють частками в приватному бізнесі. З цих десяти шестеро бізнес не задекларували.

 

Це Василь Баран, який володіє часткою в ТОВ «Мрія», а його дружина, Марія Баран, має фірму ТОВ «Ексімп». В декларації за минулий рік і в депутата, і в його родини у відповідному розділі натомість стоять прочерки.

 

Також забудькуватим виявився Микола Седіло, який не задекларував засноване ще в 2013 р. ТОВ «Кам-Транс» (стара назва станом на 2014 р. – ТОВ "Камерія Транс Буд").

 

Пропустив доходи і Володимир Кужидло, який ще в 2008 році співзаснував Фермерське господарство «Оазис «К», і на сьогодні має в статутному фонді 225 тис. грн, про які не вказано в декларації за 2014 рік.

 

Всеволод Білас згадав у декларації свій власний бізнес, однак не вніс дані про бізнес своєї дружини Лідії, яка має частки в ТОВ «Графська вежа», «Неон» і «Регіональні Ініціативи».

 

Наступний забудько – Роман Демчина, який з початку 2000-х є одноосібним власником та керівником ПП «Рома». У статутному капіталі депутат має 100 грн, але й ті не задекларовані.

 

Михайло Дзюдзь вказав у декларації власний бізнес, однак не оприлюднив дані про фірми дружини Марії. Вона станом на 2014 р. мала частки щонайменше в трьох фірмах: ТОВ «Охорона-Комплекс-Титан», «Охорона-Безпека-Титан», «Безпечне місто».

 

Відповідно до затвердженої форми подачі декларації про доходи, декларанти зобов’язані надавати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства чи організації – своїх та своєї родини.

10.11.2015