Кандидат на крісло міського голови відверто порушує виборче законодавство.

У львівських маршрутках з'явилася політична реклама кандидата на посаду міського голови Львова Руслана Кошулинського, попри те що політична аґітація у громадському транспорті заборонена.

 

Зокрема, аґітаційний плакат з написом «За Кошулинського» розмістили на автобусах, які обслуговують маршрут №41 (перевізник — «Фіакр Львів»), №48 та 50 (перевізник — «Успіх БМ»).

 

Юрист громадянської мережі ОПОРА у Львові Наталя Радиш, пише Zaxid.net, розповіла, що розвішувати політичну рекламу в громадському транспорті заборонено. За це у виборчому законодавстві передбачена адміністративна відповідальність.

 

Ані Руслан Кошулинський, ані перевізники, що обслуговують «аґітаційні» маршрути, ситуацію не прокоментували.

 

Колишнім власником компанії «Фіакр Львів» є Євген Білінський — депутат Львівської міськради від ВО «Свобода», який продав фірму у квітні 2013 року. Зараз одним із співвласників «Фіакр Львів» є Роман Левик, який балотувався до львівської міської ради за списками партії «Наш край».

 

Компанія «Успіх БМ» має сімох засновників. Це Розалія Бевко, Олег Батючок, Ігор Мельник, Володимир Іськович, Ігор Кіт, Іван Пшеничний та Андрій Завербний, який увійшов до переліку засновників нещодавно.

09.11.2015