На Яворівському полігоні закінчились американсько-українські навчання.

На Яворівському полігоні завершились піврічні американсько-українські навчання «Безстрашний охоронець-2015». Вишкіл пройшли вісім сотень нацгвардійців, передає Zaxid.net.

 

Три сотні американських десантників та інструктори із Литви ділились секретами військових операцій.

 

«Ми навчали українських солдатів індивідуальних технік, різні тактики та вміння співпрацювати в команді. Українські солдати дуже легко вчилися. Це було дуже швидко. Кожна армія є іншою, тому що ми є різні армії, з різних куточків світу, працюємо по-різному. Деякі деталі в техніці, які вони використовують, ми взяли в них», – розповів старший лейтенант 173 аеромобільної армії США Адам Кейсі.

 

Американці навчали українців блискавичної тактики військових операцій. Натомість українські бійці розповіли про свої методи протидії агресії в умовах гібридної війни.

 

«У нас були тренування взводів та ротних ланок. Ми отримали від американців навики, як потрібно працювати злагоджено та як потрібно працювати з населенням», – розповів старший лейтенант Нацгвардії з Кривого Рогу Анатолій Філіпенко.

 

Бойова підготовка з американськими десантниками тривала півроку. Майже усі нацгвардійці, які були на навчаннях, служили у зоні бойових дій.

 

«Мої підлеглі, які приїхали зі мною на навчання, ми усі відслужили рік у зоні АТО. Тож ми теж дечому навчили американців. Все розповідати не можна, але маленьким хитрощам, які ми застосовували проти сепаратистів», – розказав командир підрозділу Нацгвардії із Дніпропетровська Володимир Мішакін.

 

На «Фіарлес гарден» США виділили 19 мільйонів доларів. Зараз американці вирішують, яке саме озброєння постачати для України.

 

«Американська армія передала уже більш, ніж на 256 мільйонів доларів устаткування для української армії. І зараз конгрес намагається виділити більше коштів. Ми тісно співпрацюємо з українською стороною, військовими і вирішимо, що саме їм потрібно і чим ми можемо допомогти», – зазначила помічник міністра оборони США Еліса Слоткін.

 

Уже за два тижні на Яворівському полігоні стартує новий американський вишкіл для ЗСУ. Триватиме він 16 місяців.

06.11.2015