Жінки очолять два районні центри в області.

За результатами місцевих виборів, двома райцентрами Тернопільщини керуватимуть жінки, повідомляє сайт 0352.ua.

 

Так, У Заліщиках перемогу на виборах міського голови здобула самовисуванка Алла Квач, а в Підгайцях – кандидат від ВО «Батьківщина» Тетяна Левкович.

 

Як пише видання, самовисуванці здобули набільше перемог на Тернопільщині серед кандидатів на посаду міського голови – вони очолили 5 зі 17 районних центрів області.

 

Зокрема, міським головою Гусятина став самовисуванець Михайло Левицький, Козови – Ярослав Адамів, Підволочиська – Віталій Дацко, Теребовлі – Сергій Поперечний.

 

Також серед лідерів – представники БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина». Представники «Батьківщини» очолять по 4 райцентри: міським головою Бережан обрано Володимира Музичку, Борщева – Романа Сельського, Бучача – Йосифа Мосціпана, Підгайців – Тетяну Левкович.

 

Ще чотири райцентри очолять представники БПП «Солідарність»: у Збаражі міським головою став Роман Полікровський, у Зборові – Руслан Максимів, у Ланівцях – Роман Казновецький, у Кременеці – Олексій Ковальчук.

 

У Монастириську головою обрали представника ВО «Свобода» Андрія Старуха, у Чорткові – представника «Сили людей» Володимира Шматька.

 

Як повідомляв «Z», у Тернополі перемогу серед кандидатів у мери здобув чинний міський голова Сергій Надал (ВО «Свобода»), який отримав 57,9% голосів. За нього проголосували  48 тис.  911 виборців.

06.11.2015