Компанія Ericsson допоможе обладнанням для «Системи 112».

Компанія Ericsson має намір запровадити новітні технології для координації екстренних служб Львівщини, йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з делегацією компанії Ericsson (Королівство Швеція), повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

 

За допомогою нового програмно-апаратного комплексу і телекомунікаційних мереж «Система 112» повинна приймати та обробляти екстрені виклики, забезпечувати передачу інформації відповідним оперативно-диспетчерським службам, що доводитимуть її до підпорядкованих підрозділів екстреної допомоги населенню.

 

Окрім цього, сторони обговорили можливості залучення фінансової допомоги від Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA) для реалізації цього проекту.

 

«Досвід показує, що повинен бути єдиний контактний центр, який координуватиме діяльність усіх екстренних служб, зокрема поліції швидкої, МНС тощо. Це буде єдина база для контролю звернень громадян. Проект передбачає залучення новітніх технологій для швидкого реагування у випадку надзвичайних ситуації , аварії тощо. Це досягнення, які активно використовують мешканці Швеції та інших розвинених країн», – розповів  керівник ІТК проектів компанії «Ericsson Ukraine» Ігор Срібродольський..

 

Як повідомляв Z, шведська компанія планує відкрити у Львові дослідницький центр.

06.11.2015