Протягом місяця на двох перехрестях встановлять велосипедні світлофори.

До кінця листопада на перехрестях вулиць Чорновола-Хімічна та Коновальця-Мельника мають встановити перші світлофори для велосипедистів, розповів радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід, пише Zaxid.net.

 

Світлофори стоятимуть праворуч від велодоріжок і працюватимуть паралельно із основними, автомобільними, світлофорами.

 

За словами чиновника, потреба встановити світлофор на перехресті Коновальця-Мельника виникла через велосипедну контр-смугу на вулиці Коновальця, рух якої йде назустріч односторонньому руху автомобілів.

 

«На тій частині Коновальця, де немає трамвайних колій, йде велосипедна контр-смуга, тобто рух велосипедистів йде проти руху автомобілістів. Для автомобілів це смуга одностороннього руху, тож у них потреби в світлофорі на перехресті немає. Натомість велосипедисти їдуть в протилежному напрямку. Коли вони під’їжджають до перехрестя, то не мають жодних засобів регулювання, на які б мали орієнтуватись. Для цього ми і встановлюємо там велосипедний світлофор», - пояснив Олег Шмід.

 

Світлофор, який має з’явитись на цьому перехресті вже купили, його вартість становить вісім тисяч гривень. Тому до середини листопада він має з’явитись на дорозі.

 

Також велосипедний світлофор після прокладання велодоріжки мають встановити на перехресті вулиць Хімічна-Чорновола. Він стоятиме на проспекті Чорновола та дозволятиме, перетнувши Хімічну, їхати прямо. Світлофор працюватиме не самостійно, а дублюватиме сигнали основного, автомобільного, світлофора.

 

Потреба у встановленні цього світлофора виникла через те, що велодоріжка на даному перехресті висунута приблизно на 10-15 метрів вперед, щоб велосипедисти змогли першими проїхати перехрестя. Таким чином, основний світлофор опиняється за їхніми спинами, його не видно.

 

За словами Олега Шміда, така схема проїзду перехрестя є набагато безпечнішою, оскільки велосипеди виїжджають вперед і опиняються в полі зору водіїв авто, які повертатимуть на вулицю Хімічну.

03.11.2015