Влада радитиметься з містянами перед ухваленням рішень.

Консультативне опитування громадян є формою безпосередньої участі мешканців міста у місцевому самоврядуванні, що проводиться з метою з'ясування думки членів територіальних громад з питань, що належать до компетенції органів місцевого самоврядування, та результати якого розглядаються і враховуються під час прийняття рішень відповідними органами місцевого самоврядування або їх посадовими особами, повідомляє Бліц-Інфо.

 

Опитування може проводитися в межах міста в цілому, серед мешканців одного або декількох будинків, що мають спільну територію, розташованих на одній або кількох довколишніх вулицях, а також в межах вулиці – залежно від питань, що виносяться на розгляд.

 

Ініціатива проведення консультативного опитування може належати міському голові, Івано-Франківській міській раді чи ініціативній групі мешканців, що складається не менше ніж з 10 осіб та утворюється на загальних зборах громадян, що скликаються та проводяться відповідно до Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська.

 

Участь громадян в опитуванні є добровільною. Опитування проводиться на основі загального, рівного, прямого і вільного волевиявлення учасників опитування шляхом таємного голосування. Кожен учасник опитування має один голос і рівні можливості щодо його реалізації.

 

Результати опитування оприлюднюються Івано-Франківською міською радою у місцевих засобах масової інформації, на офіційному веб-сайті міської ради у 5-денний термін з дня проведення опитування. За наслідками проведеного опитування Івано-Франківською міською радою може бути ухвалене відповідне рішення або надано протокольне доручення виконавчим органам ради або їх посадовим особам.

03.11.2015