Народними домами Львівщини мандрують митці та мобільний кінотеатр.

 

У жовтні за ініціативи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації та за участі митців та відомих діячів культури розпочалися перші мистецькі поїздки народними домами Львівщини, розповіла директор департаменту Христина Береговська, передає прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«Переконана, що мистецькі мандрівки допоможуть забезпечити життєдіяльність народних домів. Звісно, дати нове життя більшості з них вкрай важко. Але ми віримо, що зможемо розробити новий формат їх роботи. Досягти того, щоб народний дім став місцем, де гуртуються діти, аби він став молодіжним центром. Прагнемо того, щоб у народному домі могли зібралися господині й люди похилого віку», – зазначила Христина Береговська.

 

У жовтні митці Богдан Стельмах, Надія Мориквас та Оксана Лозова відвідали села Ісаї та Ясениця, що у Турківському районі. Вони подарували дітям поетичну книжку про Митрополита Андрея Шептицького та розповіли про дитинство великого українця, а також про те, як багато видатних людей народилися у селі.

 

Окрім того, мистецькі акції відбулись у Городоцькому, Радехівському та Золочівському районах Львівщини. Села Малий Любінь і Завидовичі відвідали літератори Юлія Курташ-Карп та Богдан Чепурко. У село Новий Витків приїжджав художник Нестор Бордун, який провів майстер-клас для дітей з живопису. А діти, які мешкають у селах Куровичі, Підгайчаки, Словіта та Червони, переглядали українську мультиплікацію. Адже там побував мандрівний мобільний кінотеатр.

 

 

02.11.2015