Розпочалось будівництво житла для ІТ-фахівців.

Керівник Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський розповів, що ідея будівництва житла для працівників ІТ-галузі виникла два роки тому, невдовзі міська рада виділилиа землю на вул. Студинського, а в суботу, 31 жовтня, на місці майбутньої багатоповерхівки заклали капсулу часу та освятили землю, передає Твоє Місто.

 

В будинку буде 72 квартири та великі балкони для зон відпочинку. Тут же буде і серверна кімната, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб із часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

 

Навколо будівельного майданчика встановили вебкамери, щоб будь-хто міг спостерігати за процесом будівництва.

 

Як зазначив Степан Веселовський, такий проект є корисний для міста, адже він визначає планку будівництва якісного житла у Львові.

 

Однак придбати такі квартири можуть лише ті, хто є працівниками компанії, які входять в Львівський ІТ Кластер. Сам проект реалізовується за принципом кооперативного будівництва. Усі охочі придбати житло стають учасниками житлово-будівельного кооперативу, вносять оплату за квартиру визначеними частинами протягом періоду будівництва житла. Проект є неприбутковим, квартири продаються за собівартістю. Відтак вартість житла становить 555 доларів США за м2. Наразі зі 72 квартир вільними залишилися менше 20.

 

Та на цьому у Львівському ІТ Кластері не збираються зупинятися. Адже у Львові є понад 15 тис. Працівників сфери високих технологій, і будинок на 72 квартири не вирішить питання із житлом. Тому вже невдовзі будинки для працівників ІТ-галузі планують збудувати і в інших районах Львова. Де саме – поки не розповідають.

02.11.2015