10 учасників АТО першими отримали ID-картки львів’янина.

Мультифункіональні ID-картки львів’янина сьогодні вручили 10 учасникам бойових дій на Сході, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

За словами розробників, це не лише соціальні банківські картки, що надаватимуть доступ до міських адмінпослуг, а й прототипи електронного квитка, які гарантуватимуть військовим АТО право безкоштовного проїзду в електротранспорті.

 

Спеціальний спільний проект Львівської міської ради та «Ощадбанку» «Електронна картка учасника АТО» матиме ексклюзивний дизайн – з фото і прізвищем українською мовою, буде оснащена контактним і безконтактним чіпами.

 

У картці передбачено унікальну функцію – електронно-цифровий підпис користувача, за допомогою якого можна буде використовувати сучасний та прогресивний засіб авторизації та підписувати електронні документи через зчитувальні пристрої, встановлені в точках надання е-послуг.

 

Картка львів’янина дає змогу замовляти соціальні пільги без пред”явлення паспорта, ідентифікаційного номера та чисельних довідок. Також завдяки ній учасники АТО можуть безкоштовно користуватись міським електротранспортом та матимуть доступ до електронних сервісів міста: реєстрація електронного звернення, запис на прийом, замовлення довідки про несудимість, про доходи, про перебування на квартирному обілку, отримання копій відкритих документів міськради, встановлення автономного опалення, тощо.

 

Окрім того, цю картку можна використовувати як платіжну картку «Ощадбанку».

 

Планується, що у подальшому карткою можна буде розраховуватись в електротранспорті, оплачувати комунальні послуги онлайн та отримувати більше адмінісративних послуг.

 

Щоб отримати картку львів’янина, необхідно подати до міської ради паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення учасника бойових дій (для учасників АТО), заповнену анкету на отримання картки та фото 3х4 .

30.10.2015