За паралельним підрахунком ВО «Свободи» 100% протоколів, А.Садовий отримав 48,9%.

Свободівець Руслан Кошулинський заявив, що інформація виборчого штабу «Самопомочі» про те, що другого туру виборів міського голови не буде, а Андрій Садовий залишиться у кріслі керівника і надалі, є свідомою маніпуляцією думкою виборців, передає Вголос.

 

Як пояснив Руслан Кошулинський, ВО «Свобода» провадила свій паралельний підрахунок голосів, що збігається з результатами підрахунку штабів інших політсил. За цим підрахунком, зробленим на підставі протоколів з мокрими печатками, міський голова Львова набрав 48,9222% голосів (141 тис. 101 голос), Руслан Кошулинський отримав 12, 2027% (з результатом 35 тис. 195 голосів), Володимир Гірняк — 10,9812% (31 672 голоси). Відтак, наголосив свободівець, другому туру однозначно бути.

 

Як повідомляв «Z», штаб партії «Самопоміч» оприлюднив інформацію, за якою Андрій Садовий отримує — за підрахунком 93% протоколів — 50,88%.

 

«Штаб пана Садового чомусь у довільній формі, без висновків Львівської міської ТВК, всупереч результатам екзит-полів, подав такі дані. Це некоректне ставлення до львів'ян і конкурентів», — сказав Руслан Кошулинський.

 

Водночас голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький заявив, що попередні офіційні результати голосування за міського голову та депутатів міськради можуть стати відомим сьогодні о 15-й год.

 

Він зазначив, що зараз у районних виборчих комісіях готують підсумкові протоколи результатів голосування за депутатів та міського голову, а також приймають протоколи ДВК, які потребували уточнення.

 

«На підставі підсумкових протоколів районних виборчих комісій ми зробимо свій підсумковий протокол і оприлюднимо результати виборів депутатів міської ради та підсумки голосування за міського голову Львова. Райони працюють, тому сказати, коли буде результат — сьогодні вночі чи завтра вранці, — не можемо. Ми попросили районні комісії якнайшвидше порахувати результати і повідомити нам попередні результати. Тож на 15:00 можна очікувати на попередні результати виборів у Львові», — пояснив Ігор Сліпецький.

27.10.2015