У Луганську відновилося українське телерадіомовлення.

Луганське обласне телебачення і радіо "Пульс" відновили трансляцію у окупованому Луганську, а також у Станично-Луганському та інших прилеглих районах.

 

Про це повідомляє Луганська військово-цивільна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

 

"До цього там можна було дивитися і слухати тільки пропаґандистські російські та сепаратистські канали", – зазначили у адміністрації.

 

Для того, аби відновити мовлення, держава мусила забезпечити перенесену до Сіверськодонецька телекомпанію належним інтрументарієм, аби відновити її роботу, забезпечити збільшення інформаційного контенту каналів "ЛОТ" і "Пульс", а також зміни логістики подачі сигналу (якщо раніше область отримувала сигнал із Луганська, то тепер його довелося "розвернути" навпаки). Відтак у жовтні в одному з населених пунктів прифронтової зони поставили новий передавач, який дозволяє працювати на окупованих територіях.

 

"На цьому державна програма з відновлення роботи українських ЗМІ на території Луганської області не закінчилася. Незабаром більш потужний передавач запрацює в Старобільську, що дозволить відновити мовлення регіонального телебачення і радіо в Новоайдарському районі та в місті Щастя. Також передавачі будуть встановлені в Лисичанську, що дасть можливість охопити регіональним мовленням північ області", – зазначила адміністрація.

 

16.10.2015