Білорусь заборонила трансляцію двох українських телеканалів.

 

Міністерство інформації Білорусі анулювало дозволи на поширення на території республіки телепрограм українських каналів UA TV​ і Квартал TV. Про це повідомила пресслужба міністерства.

 

 

«Рішенням Міністерства інформації Республіки Білорусь від 5 липня 2021 року анульовані дозволи на поширення на території Республіки Білорусь двох іноземних телепрограм UA TV і KVARTAL TV», – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що підставою для ухвалення рішення стало «порушення чинного законодавства у частині, що стосується спеціалізацій іноземних ЗМІ».

 

«В ефірі українських телепрограм виявлена реклама, не заявлена при отриманні дозволу на мовлення», – пояснили у міністерстві.

 

 

Як відомо, 10 червня Україна заборонила мовлення пропагандистського «Білорусь 24» через розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Йшлося про трансляцію пісень та фільмів з участю персон із переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України. У Мінську дії Києва тоді називали «черговим недружнім жестом».

 

Уточнимо, UA TV – російськомовний канал державного іномовлення України, який запустили на базі ДП ІА Укрінформ у 2015 році. Квартал TV – український розважальний телеканал, що входить до медіаконгломерату «1+1 Media». Цей телеканал розпочав мовлення 8 серпня 2016 року.

 

Фото zmina.info

 

06.07.2021