Клімкін відбув переговори із Пан Гі Муном.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і генсек ООН Пан Гі Мун обговорили на зустрічі перспективу створення нових механізмів залучення ООН до врегулювання ситуації на Сході України.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МЗС.

 

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун запевнив міністра у повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України і висловив готовність збільшити присутність Організації з метою деескалації та стабілізації ситуації на Сході України.

 

Павло Клімкін поінформував генсека ООН про перебіг переговорів, котрі відбуваються у рамках "нормандського формату", тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів відповідно до міжнародних стандартів.

 

"Вказувалося на неприпустимість створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління із координації гуманітарних питань ООН на території ОРДЛО, що спричинило за останні місяці неможливість доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню", – повідомляє прес-служба МЗС.

 

Головна мета робочого візиту Клімкіна до Нью-Йорка – просування кандидатури України на виборах непостійних членів РБ ООН на період 2016-2017рр. Україна – єдиний кандидат на місце непостійного члена Радбезу за квотою Східноєвпропейськох регіональної групи. Вибори відбудуться 15 жовтня.

 

13.10.2015