Порошенко сподівається, що РФ відмовиться від ідеї ембарго проти українських товарів після початку ЗВТ-ЄС.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Росія відмовиться від введення можливих обмежень стосовно України внаслідок початку дію зони вільної торгівлі між Україною та ЄС із 1 січня 2016 року.

 

Про це він заявив під час візиту до Казахстану, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Щодо ЗВТ СНД, Україна залишається суб'єктом цього договору, там чітко прописані права та обов'язки сторін. Завдання полягає лише в тому, щоб усі сторони неухильно дотримувалися взятих на себе зобов'язань під час підписання та ратифікації цієї угоди, зокрема її шостого додатку. Нині відбуваються інтенсивні консультації в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ, і я думаю, що результатом цих угод буде рішення уряду РФ про скасування тих можливих обмежень, які вона має намір вводити без будь-яких посилань на якісь документи", – заявив Порошенко після переговорів із президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

 

Глава держави зазначив, що Україна, Росія та Казахстан є членами Світової організації торгівлі і мають виконувати взяті на себе зобов'язання. "З нашого боку, ми вважаємо, що повномасштабне набуття чинності поглибленою та всеосяжною ЗВТ з ЄС для України лише розширює можливості нашої взаємної співпраці", – сказав Порошенко, додавши, що під час переговорів сторони відзначили важливість створення спільних підприємств і на території України, і на території Казахстану. Президент також уточнив, що в цьому питанні між Україною та Казахстаном "є повне взаєморозуміння".

 

09.10.2015