У Тернополі вирішили розпочати опалювальний сезон.

В Івано-Франківську опалення поки що збираються увімкнути лише у лікарнях та інших бюджетних установах. Уночі у п'ятницю можливі приморозки до -3°C, з подальшим зниженням температури у суботу та неділю.

 

Як повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, 9 жовтня у місті вирішили розпочати опалювальний сезон. У повідомленні, зокрема, йдеться: "Синоптики прогнозують суттєве зниження температури повітря до кінця тижня, тож з метою нормального функціонування закладів медицини та освіти, а також створення комфортних умов у житлових будинках були підписані відповідні розпорядження про початок опалювального сезону".

 

Водночас, сьогодні, 8 жовтня, опалення увімкнуть у лікувальних установах Івано-Франківська. Таке рішення прийняв виконком Івано-Франківської міської ради на своєму засіданні нині. В інших установах та житлових будинках опалювальний сезон, за словами керівника департаменту комунального господарства, транспорту та зв'язку Михайла Смушака, можна буде розпочати, якщо середньодобова температура складатиме нижче +8°C.

 

У Львові, як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, ЛМКП "Львівтеплоенерго" готове розпочати подачу опалення у бюджетні установи (школи, садочки, лікарні) за листами-зверненнями від них. Поки що таких листів не було. Водночас, житлові будинки почнуть опалювати лише після підписання міським головою розпорядження про початок опалювального сезону. "Якщо температура опуститься нижче, ми протягом 6 год будемо готові ввімкнути опалення в місті", - заявив учора міський голова Андрій Садовий.

 

Нагадаємо, що за прогнозом Укргідрометцентру, температура 9 жовтня уночі у Львові може знизитися до -3°C, у Тернополі до -4°C, в Івано-Франківську - до -3°C. Водночас, вдень 9 жовтня у всіх трьох містах температура не буде вищою за +9°C. 10-11 жовтня уночі температура у цих обласних центрах може знижуватися навіть до -6°C.

 

08.10.2015