Китайські правоохоронці розслідують черговий вибух – вже 18-й за дві доби.

Останній прогримів у четвер, першого жовтня, в Гуансі-Чжуанському автономному районі на півдні країни – повідомила китайська інформаційна агенція Xinhua. Інцидент стався на наступний день після серії вибухів бомб, закладених в посилках.

 

 

 

Вибух прогримів в шестиповерховому житловому будинку о восьмій годині ранку за місцевим часом в окрузі Лючжоу. Причина вибуху поки що не з’ясована, повідомлень про постраждалих не надходило.

 

Днем раніше в Лючжоу сталося 17 вибухів. Вони прогриміли у місцевій лікарні, на міському ринку, в торгівельному центр, на автобусній станції та в кількох урядових будівлях, включно з в'язницею та гуртожитком для чиновників.

 

Від вибухів загинуло семеро людей, дві особи вважаються зниклими безвісти, ще 51 людина отримала поранення. Згідно з даними попереднього слідства, вибухові речовини могли бути закладені всередину експрес-посилок.

 

Китайська поліція вже кваліфікувала інцидент як «кримінальний злочин», виключивши версію теракту. Підозрюваним виявився 33-річний чоловік на прізвище Вей. Його вже заарештували. Про мотиви його вчинку не повідомляється.

 

Місцева поштова служба призупинила доставку всіх відправлень до третього жовтня.

 

Поки що не встановлено, чи пов'язаний вибух у четвер з попередніми вибухами.

01.10.2015