Таджицькі спецслужби вбили бунтівного генерала Абдухаліма Назарзоду і 11 його прихильників.

Принаймні про це повідомило тамтешнє Міністерство внутрішніх справ – подає інформаційний портал «Азия-Плюс».

 

 

Це сталося після проведення спільної спецоперації МВС, державного комітету національної безпеки і міністерства оборони Таджикистану в містечку Гусгев поблизу Ромітської ущелини, на висоті 3700 метрів над рівнем моря.

 

В офіційній заяві МВС і ДКНБ країни повідомляється, що влада намагалася вступити з генералом в перемовини і переконати його, а також його прихильників, добровільно здатися, однак ті вчинили «шалений опір».

 

«У відповідь вогнем були знищені екс-заступник міністра оборони Ходжі Абдухалім Назарзода, його найближчий помічник Ешоні Джунайдулло Умаров, а також 10 їхніх спільників», – говориться в офіційному повідомленні МВС Таджикистану.

 

Повідомляється також про загибель чотирьох співробітників ДКНБ Таджикистану, у тому числі Рустам Амакієва – командира антитерористичного підрозділу «Альфа».

 

Нагадаємо, що влада Таджикистану звинуватила заступника міністра оборони генерала Абдухаліма Мірзо Назарзоду в низці збройних нападів на силові структури Таджикистану 4-6 вересня, внаслідок  яких загинуло понад 20 осіб. Після чого бунтівний генерал і його прихильники сховалися в Рамітській ущелині.

17.09.2015