Прокуратура повернула у комунальну власність приватизоване тернопільською владою приміщення у кінотеатрі.

На передачі в оренду і приватизацію одним підприємцем частини "Палацу Кіно" у Тернополі наполіг навесні 2013 року міський голова Сергій Надал.

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області, їй вдалося відстояти у Львівському апеляційному господарському суді рішення Господарського суду Тернопільської області, за яким був визнаним недійсним договір купівлі-продажу частини приміщення "Палацу Кіно" у Тернополі, що раніше перебувало у комунальній власності і було у незаконний спосіб приватизоване.

 

У суді першої інстанції (Господарському суді Тернопільської області) прокуратура просила визнати недійсним договір купівлі-продажу частини приміщення та зобов’язати покупця повернути майно територіальній громаді Тернополя. У 2013 році Тернопільська міська рада уклала з покупцем (ФОП Лучка А. Й.) договір купівлі-продажу частини приміщення "Палацу Кіно" у Тернополі площею 195,2 квадратних метрів та вартістю майже 1 млн грн. На думку прокуратури, орган місцевого самоврядування порушив встановлений законодавством порядок приватизації об’єктів комунальної власності, оскільки у покупця були відсутні правові підстави для викупу вказаного приміщення.

 

Як розповідає видання "20 хвилин", на це приміщення був інший претендент, який у місцевих та Львівському апеляційному адміністративному суді оскаржував рішення про надання його в оренду підприємцю Лучці. Своєю ухвалою від 7 лютого 2013 року Львівський апеляційний адміністративний суд зупинив дію рішення виконкому Тернопільської міськради щодо надання в оренду приміщення Лучці і заборонив комунальному підприємству "Палац кіно", на балансі якого воно перебувало, вчиняти будь-які дії щодо оренди цього майна. Втім, як виявилося, у міськвиконкомі вирішили перед винесенням питання про приватизацію приміщення шляхом викупу на сесію міської ради зняти його з балансу комунального підприємства і перевести на баланс іншої комунальної установи.

 

"На сьогоднішній день, причому ще до винесення рішення суду, дане майно не належало "Палацу кіно", - сказав тоді на сесії 22 березня 2013 року міський голова Тернополя Сергій Надал, якого цитує видання "20 хвилин". - Воно перебуває на балансі фонду комунального майна. І рішення, яке приймається сьогодні, не має жодного стосунку до рішення суду. Адже рішення суду стосується комунального підприємства "Палац кіно"".

 

Договір про купівлю-продаж спірного приміщення уклали 29 квітня 2013 року. Як нагадує газета "Номер один", інший претендент на приміщення не відступив і дійшов до Львівського апеляційного адміністративного суду, який у вересні 2014 року скасував рішення і виконкому про надання приміщення в оренду підприємцю Лучці, і рішення міської ради, яке давало йому дозвіл на його приватизацію. Після цього питанням зацікавилася прокуратура Тернопільської області, що звернулася з позовом проти Управління обліку і контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради, самої міської ради і підприємця Лучки до Господарського суду області. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі, але Тернопільська міська рада вирішила оскаржити його у Львові.

 

16.09.2015