Директора ВПУ №19 викрили у вимаганні в абітурієнтів хабарів за зарахування.

Його колеги, викладачі цього училища, заснували благодійну організацію, на рахунок якої він вимагав від вступників перераховувати кошти. На рахунку організації знайшли близько 600 тис. грн.

 

Як повідомляє прес-служба МВС України, працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області задокументували факт одержання хабарів (неправомірної вигоди) на загальну суму 600 тисяч гривень директором вищого професійного училища Дрогобича за зарахування у цей навчальний заклад.

 

 

Під час вступної кампанії у 2015 році директор цього навчального закладу вимагав від абітурієнтів сплати обов'язкової пожертви у сумі від 2 до 9 тисяч гривень за сприяння у вступі та зарахуванні до училища. Кошти треба було перераховувати на розрахунковий рахунок благодійної організації "Фонд розвитку професійно-технічної освіти регіону", яка, як вважають в МВС, "є підконтрольною структурою корупціонера".

 

Цього року майже 300 осіб перерахували гроші на рахунок Фонду. В МВС за результатами слідчо-оперативних заходів встановили, що на рахунках Фонду акумульовано коштів на суму 600 тисяч гривень.

 

Раніше Слідче управління ГУМВС України у Львівській області за цими фактами відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Корупціонеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

За інформацією "Z", благодійну організацію "Фонд розвитку професійно-технічної освіти регіону" заснували у Дрогобичі ще у 2001 році. Її засновниками є місцеві мешканці Мар'ян Юзьвяк, Лідія Міськович, Оксана Метріш. Натомість, керівником організації є Ірина Летнянчин. Право підпису мають також Оксана Метріш і Лідія Міськович. Організація зареєстрована за адресою вул. Грушевського, 59 у Дрогобичі. За цією адресою у місті розміщене Вище професійне училище №19, директором якого є Михайло Ясінський. Усі згадані особи, що причетні до благодійної організації, окрім Оксани Метріш, працюють або працювали у цьому училищі.

 

15.09.2015