Печерський районний суд відмовив у задоволенні позову сина екс-президента Олександра Януковича про спростування неправдивої інформації, поширеної радником міністра внутрішніх справ, а нині народним депутатом Антоном Геращенком. Соратник Арсена Авакова звинуватив Януковича у причетності до вбивств на Майдані, та суд визнав його репліку оціночними судженнями.

 

Про це повідомив адвокат Януковича-молодшого Юрій Кірасір.

 

Так, Олександр Янукович вимагав спростування репліки Геращенка: "Мы понимаем четко, что за организацией массовых убийств стоит Президент Янукович, его сын – Александр Янукович. Без их команды невозможно было бы применение огнестрельного оружия сотрудниками милиции".

 

Суд же зазначив, що закид, висловлений радником міністра, є "припущенням з використанням мовно-стилістичних особливостей, яке неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності". "Поширена інформація про позивача містить оціночні судження, її автором використані висловлювання, що не можуть бути витлумачені як такі, що містять фактичні дані, оскільки за своїм змістом є припущенням. Такі оціночні судження не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості", – вирішив суд.

 

15.09.2015