Порошенко відбув переговори із лідерами фракцій коаліції.

 

Президент України Петро Порошенко відбув зустріч із керівниками фракцій коаліції, на якій обговорювалась низка важливих законопроектів, які Верховна Рада планує розглянути найближчим часом, а також діяльність коаліції.

 

Зустріч відбулася за ініціативою фракцій, інформує прес-служба президента.

 

"Вважаю, що дискусії і роз’яснювальна робота стосовно змісту законопроектів є ключовим елементом пошуку компромісів, знаходження взаємоприйнятних рішень, координації наших дій, які роблять нашу країну сильнішою, не дають можливості агресору реалізувати сценарій щодо дестабілізації ситуації всередині країни і забезпечують єдність парламентських сил", – заявив Петро Порошенко.

 

Щодо найбільш важливих для цього пленарного тижня законопроектів, то президент закликав ухвалити законопроект зі змінами до цьогорінчого бюджету. Цей документ передбачає підвищення соціальних стандартів, а також збільшення фінансування національної безпеки і вирішення низки невідкладних питань фінансування Збройних сил. "Просив би їх обговорити і підтримати, бо нам зараз важливий кожен день", – заявив Порошенко. Президент також відзначив, що в умовах фактичної дії режиму припинення вогню з’явилася можливість для збільшення контрактної складової нашої армії. Глава держави додав, що наразі не вбачає потреби в оголошенні чергової хвилі мобілізації.

 

Президент також закликав знайти компроміс щодо законопроекту про значне підвищення (або скасування) мінімальної суми застави при обранні запобіжного заходу у низці вердиктів, пов’язаних із корупцією. Глава держави нагадав, що за останній час правоохоронні органи затримали "на гарячому" низку високопосадовців – але суспільство розчароване можливістю звільнення корупціонерів під заставу.

 

Глава держави також відзначив необхідність покращити законодавче забезпечення, яке дозволить повернути в Україну ресурси, які було вкрадено попередньою владою. "Це є не лише бажання українського народу, не лише частина нашої Коаліційної угоди, а й де-факто наше зобов’язання за безвізовим режимом", – сказав Президент.

 

У зустрічі також взяли участь голова Верховної Ради Володимир Гройсман, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр фінансів Наталія Яресько, представник президента у Верховній Раді Степан Кубів.

 

15.09.2015