Фракції "Самопомочі" та "Батьківщини" на засіданні погоджувальної ради парламенту висловили низку умов щодо подальшого функціонування більшості у ВР.

 

Зокрема, голова фракції Олег Березюк закликав до спільного напрацювання рішень у форматі коаліції, а також очищення правоохоронних органів. "Ми будемо в коаліції за умови, якщо буде бездоганно прийматися і дотримуватися регламент. І якщо немає консенсусу, він [законопроект] у зал не виноситься, і не можуть з’являтися закони вранці [у день розгляду]. Ми будемо в коаліції, якщо буде зміна кадрової політики в Генеральній прокуратурі, яка є неіснуючим органом, в генеральному штабі, в Міністерстві оборони. Ми будемо в коаліції, коли будуть кадрові зміни в МВС, і ліквідація податкової міліції", – заявив Березюк, за повідомленням "Української правди".

 

Голова фракції "Самопоміч" також закликав очистити суддівську систему, змінити суддів вищих апеляційних судів, провести реформу Державної фіскальної служби з митницею, переглянути тарифи.

 

Вимогу переглянути тарифоутворення на газ і комунальні послуги озвучила і Юлія Тимошенко. Лідер "Батьківщини" також закликала до індексації зарплат. "Якщо не буде цього зроблено, я офіційно заявляю, що партія "Батьківщина" не голосуватиме за жоден закон крім підвищення соціальних стандартів, поки не будуть знижені тарифи на базі правильно прийнятих законів і антикорупційних розслідувань", – заявила Тимошенко.

 

Після засідання погоджувальної ради Юлія Тимошенко також закликала уряд до відставки. "Або ця коаліція припиняє корупцію, відправляє у відставку цей уряд, абсолютно непрофесійний і корумпований, і формує новий уряд з людей, які мають гідність, мораль, честь і інтелект, щоб будувати країну, – або ми не бачимо, що така коаліція робить, і навіщо вона країні", – заявила Тимошенко.

 

14.09.2015