У Єревані в ніч на суботу, 12 вересня, відбулися сутички протестувальників з поліцією.

Правоохоронці відтіснили мітингувальників з проїжджої частини проспекту маршала Баграмяна в центрі Єревану, повідомляє вірменський інформаційний портал News.am.

 

 

Поліціянти затримали кілька десятків учасників акції. «48 осіб доставлені в різні відділки поліції Єревану. Щодо них складаються акти про адміністративне правопорушення », - заявив прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян.

 

Перед початком розблокування дороги поліціянти дали учасникам мітингу 30 хвилин на те, щоб перейти на тротуар або відійти до площі Свободи, з якої почалося захід. У поліції зазначили, що вважають свої дії легітимними і законними. «Дії учасників акції суперечать законодавству. Їм було дано час розійтися», – заявив Агаронян.

 

Акцію непокори організували активісти громадського руху «Ні грабунку», котрі протестують проти підвищення тарифів на електроенергію. Загалом протести проти подорожчання електрики  почалися у Вірменії ще в червні. Найбільшого напруження вони досягли в Єревані. Громадяни висловлюють невдоволення рішенням влади підвищити ціни з 1 серпня на 16,5%.

12.09.2015