Президент України Петро Порошенко заявив, що не вестиме переговори із бойовиками і терористами, бо вважає зачинателем конфлікту не сепаратистів, а Росію.

 

Про це Порошенко розповів в інтерв'ю програмі "Прайм Тайм з Мирославою Гонгадзе" на телеканалі "UA:Перший".

 

"З самого початку мною було сформовано абсолютно унікальний формат. Бо що намагалися нам нав'язати нам? Сядьте із Захарченкос і Плотницьким, з ними говоріть, а ми з боку будемо спостерігати, інколи вам радити...", – розповів Порошенко.

 

Однак, за словами глави держави, такий формат викривлював би події, котрі відбуваються в Україні. "Це не є внутрішній конфлікт. І я не буду вести переговори з лідерами бойовиків і терористів лише тому, що це мені радять деякі доморощені політикани. Бо це буде визнання того, що хоче Росія", – наголосив президент.

 

Порошенко зауважив, що Росія хоче показати, ніби в Україні громадянська війна, а російська сторона тут ні до чого. "Це агресія РФ проти вільної, європейської, незалежної держави Україна. Із самого початку формат був збудований: Росія, Україна і ОБСЄ як посередники. Цей формат називається тристороння контактна група", – підкреслив Порошенко.

 

Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що передумовою місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством є початок прямих перемовин української влади з ватажками "Д/ЛНР".

 

 

11.09.2015