Президент України Петро Порошенко заявив, що під час масових заворушень біля будівлі Верховної Ради 31 серпня могли постраждати народні депутати, бо друга граната, виявлена в одного з підозрюваних, призначалася для метання у стіни парламенту.

 

"Друга граната призначалася для вікна Верховної Ради... Це спеціальна граната – не РГД-5, котра вибухає через 5-6 секунд після того, як вона падає, а це РГО, яка вибухає одразу після контакту з будь-якою поверхнею, в тому числі зі склом Верховної Ради, яке було обліплене депутатами і журналістами. 700 фрагментів, які мали вилетіти звідти, – уявіть собі кількість жертв Верховної Ради", – заявив Петро Порошенко під час розширеного засідання уряду.

 

Президент також узявся виправдовувати бійців Нацгвардії, котрі кидали димові шашки назад у натовп: після здіймання димової завіси граната нібито й мала полетіти у бік будівлі, інформує "Українська правда".

 

За словами президента, частина українського політикуму вирішила, що зовнішні ризики вже перестали бути актуальними, "і зараз саме час розпалювати внутрішні конфлікти". "Заради зайвих місць у районних радах ці люди готові й гранати метати під Верховною Радою, і всю Україну підпалити", – цитує Порошенка аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Глава держави повідомив, що слідчі органи найближчим часом оприлюднять інформацію про плани заворушників на 31 серпня, котрі "нажахають" суспільство.

 

08.09.2015