Палата громад підтримала ідею референдуму про вихід Великої Британії з ЄУ.

Як повідомляє радіо ВВС голосування з цього питання у нижня палаті британського парламенту відбулися в ніч на вівторок, 8 вересня.

 

 

За план прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона щодо проведення до кінця 2017 референдуму про подальше членство країни в Європейській Унії висловилося 316 депутатів, 53 проголосували проти.

 

Водночас керівникові британського уряду довелося й визнати свою першу поразку після переобрання Кемерона на цій посаді в травні 2015 року. Депутати проголосували проти пропозиції кабінету міністрів пом'якшити закон, який забороняє виконавчій владі напередодні референдуму проводити будь-які дії, які можуть вплинути на результат народного волевиявлення. Серед 312 депутатів, які висловилися проти згаданих послаблень, виявилися і 37 членів партії консерваторів, до якої належить і сам прем'єр.

 

Девід Кемерон неодноразово вказував, що хотів би, щоб Велика Британія зберегла своє членство в Унії. При цьому він домагається перегляду ролі країни в європейському співтоваристві. Розгляд питання про референдум і терміни його проведення тепер буде перенесено до Палати лордів.

08.09.2015