Переговори з Росією стосовно угоди про ЗВТ між Україною та ЄС завершилися передчасно.

Тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі завершилися передчасно.

 

Як повідомив кореспондент "Європейської правди", переговори мали тривати із 14:00 до 18:00 (19:00 за Києвом), та завершилися завершилися приблизно через півтора години.

 

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом назвала консультації "продуктивними" й повідомила про узгодження плану "для практичних рішень".

 

Міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв назвав переговори "позитивними". За його словами, зустріч була пов'язана зі стурбованістю Росії "від імплементації економічної частини угоди щодо асоціації України з ЄС". Парламентери досягли згоди про підготовку експертами трьох сторін проекту угоди, котра "сконцентрується на стурбованостях російської сторони". Зустріч експертів заплановано на жовтень, а на листопад – перемовини міністрів. "На ній мусимо підбити підсумки роботи і зрозуміти, чи змогли ми отримати позитивний результат, котрого сподівалися", – заявив Улюкаєв. 

 

07.09.2015