З аеропорту приберуть установку для виготовлення бітумної емульсії.

Під тиском мешканців прилеглих до аеропорту вулиць ТОВ "Скорзонера", що є концесіонером летовища, пообіцяло демонтувати установку протягом двох тижнів. Колишній директор "Скорзонери" має намір боротися на виборах за посаду міського голови.

 

Як повідомляє інтернет-видання КУРС, концесіонер івано-франківського аеропорту — ТОВ "Скорзонера" — вирішив прибрати протягом двох тижнів з території летовища установку для виготовлення бітумної емульсії. Попри опір мешканців прилеглих вулиць, "Скорзонера" не має наміру відразу зупинити роботу установки. Про це йдеться у заяві компанії, опублікованій інтернет-виданням КУРС.

 

У заяві "Скорзонера" наполягає на тому, що розмістила на території летовища "пересувне обладнання контейнерного типу для виробництва бітумної емульсії", яке мало бути використане для виконання ремонту перону аеропорту. "Процес виробництва є екологічним та не становить небезпеки для навколишнього середовища", — стверджують у "Скорзонері".

 

 

"Однак, у зв’язку з значною (зауважимо — необґрунтованою) стурбованістю громади с. Опришівці та мешканців будинків, що прилягають до аеропорту, повідомляємо, що вказане обладнання для виробництва бітумної емульсії буде демонтоване та вивезене в інше місце протягом двох тижнів, після завершення відповідного технологічного циклу", — заявили у "Скорзонері".

 

Як інформує "Галицький кореспондент", депутати Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода" вирішили вимагати від ради зобов'язати голову ОДА Олега Гончарука вжити усіх заходів для розірвання договору концесії аеропорту. Причиною для розірвання, на їхню думку, є системне порушення та невиконання умов договору. Вони також пропонують, після розірвання договору, передати майно цілісного майнового комплексу “Міжнародний аеропорт “Івано-Франківськ” на баланс КП “Підприємство обласної ради з експлуатації майна”. Крім того, вони пропонують створити в обласній раді тимчасову комісію, що вивчатиме питання спорудження та експлуатації бітумної установки для виробництва асфальтних складників на території аеропорту. 

 

За даними агенції новин Galka.if.ua, Івано-Франківська обласна рада підтримала ініціативу депутатів від ВО "Свобода". В облраді створили тимчасову комісію, що вивчить законність встановлення "Скорзонерою" установки для виготовлення бітумної емульсії. Якщо компанія не демонтує установку за два тижні, то обласна рада може розглянути проект рішення про розірвання договору концесії через суд.

 

Як інформував учора "Z", мешканці Івано-Франківська, зокрема мікрорайону Опришівці, вимагають від "Скорзонери" зупинити роботу установки для виготовлення бітумної емульсії на території летовища і демонтувати її. Концесіонер аеропорту наполягає на тому, що на території летовища немає асфальтового заводу. Міська влада та мешканці прилеглого мікрорайону мають протилежну думку. Колишній директор "Скорзонери", народний депутат Олександр Шевченко, має намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська.

 

21.08.2015