Після низки підпалів у районі змінили керівника міліції.

На Городенківщині лише за декілька тижнів горіли три сільради, офіс «Правого сектору» та службові автівки райвідділу. Звільненого з посади керівника звинувачував у побитті голова однієї із сільрад району.

 

Як повідомляє аґенція новин Galka.if.ua з покликом на голову Городенківської райдержадміністрації Василя Буджака, після низки підпалів у районі змінили керівника районного відділу внутрішніх справ. Замість Миколи Бойка, призначеного на цю посаду щойно у червні, виконувачем обов'язків керівника райвідділу стане його заступник, який раніше працював у райвідділі внутрішніх справ Снятинського району.

 

Раніше «Z» вже інформував, що на вихідні (2–3 серпня) у Городенківському районі було підпалено адміністративні приміщення трьох сільських рад — у селах Острівець, Лука та Семаківці. Через ті події керівництво міліції області постановило посилити присутність правоохоронних органів у районі. Всі адміністративні приміщення сільських рад району і райдержадміністрації вирішено охороняти у нічний час.

 

У ніч проти 24 липня в Городенці горів офіс «Правого сектору», а незадовго перед тим, у ніч проти 20 липня, в подвір'ї райвідділу вчинено підпал трьох службових автівок міліції.

 

За інформацією «Репортера», у липні голова Стрільченської сільської ради Городенківського району звинуватив керівника Городенківського районного відділу внутрішніх справ Миколу Білика у своєму побитті. Голова сільради подав заяву зі скаргою на дії міліціянта до прокуратури області. 

 

Видання «Версії» інформувало також у червні, що городенківські районні організації ВО «Свобода» та «Правого сектору» виступали проти призначення виконувачем обов'язків керівника райвідділу внутрішніх справ Миколи Бойка. 

 

Анонімні джерела аґенції новин Galka.if.ua стверджують, що всі пожежі у Городенківському районі були пов'язані між собою і мали на меті «умисне нагнітання криміногенної ситуації» на Городенківщині, щоб керівництво міліції області ухвалило рішення про звільнення Миколи Бойка.

 

05.08.2015