У Службі автодоріг області просять учасника тендеру відремонтувати низку доріг за власні кошти.

Фірма, якій адресували це прохання, хоче ремонтувати дорогу Н-09 (Львів-Мукачево) у межах області за бюджетні кошти, і є близькою до народного депутата Олександра Шевченка.

 

Як повідомляє Galka.if.ua, Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області звернулася до учасника тендерів на ремонт дороги Н-09 (Львів-Мукачево) ТОВ "ПБС" з проханням допомогти у ремонті ремонті доріг загального користування (разом 10 ділянок різних доріг) за його рахунок. Про прохання на адресу "ПБС" стало відомо після того, як народний депутат Олександр Шевченко написав на адресу Служби автодоріг депутатське звернення, у якому попросив надати йому завірені копії конкурсних пропозицій, які подали учасники конкурсних торгів на закупівлю робіт з ремонту ділянок доріг Н-09, Н-10 (Стрий-Мамалига) та Р-24 (Татарів-Кам'янець-Подільський) у межах області.

 

Як випливає із листа на адресу ТОВ "ПБС", оприлюдненого у ЗМІ, "у зв’язку з систематичним недофінансуванням дорожньої галузі області за останні шість років", Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області просить в директора ТОВ "ПБС" "сприяння та допомоги у ремонті доріг загального користування”. Йдеться про десять ділянок різних доріг області загальною довжиною понад 260 км.

 

Нагадаємо, що 30 липня цього року у приміщенні Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області відбулося засідання комітету з конкурсних торгів, на якому розкрили конкурсні пропозиції 14 компаній, що виявили бажання ремонтувати ділянки доріг Н-09 (лот №1), Н-10 (лот №2) та Р-24 (лот №3) у межах області. Під час розкриття конкурсних пропозицій у приміщенні, де засідав комітет з конкурсних торгів, були присутні народні депутати Олександр Шевченко і Богдан Дубневич. 

 

Як інформує "Бліц-інфо", народний депутат Олександр Шевченко написав депутатське звернення на адресу першого заступника керівника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, у якому попросив надати йому засвідчені належним чином копії конкурсних пропозицій учасників торгів "у повному обсязі". У Службі автодоріг народному депутату відмовили, посилаючись на необхідність збереження конфіденційності інформації, наданої учасниками торгів, на підставі Закону України "Про здійснення державних закупівель". Водночас, щоб виконати вимоги Закону України "Про статус народного депутата України", що дає депутатам право ознайомлюватися з конфіденційною і таємною інформацією, що стосується депутатської діяльності, голова комітету з конкурсних торгів запропонував Шевченку ознайомитися з конкурсними пропозиціями у приміщенні Служби автомобільних доріг. 

 

Як повідомляли "Версії", у конкурсних торгах бере участь ТОВ "ПБС", яке називають близьким до народного депутата Олександра Шевченка. За лотом №1 (дві ділянки дороги Н-09, довжиною понад 67 км) три учасники конкурсних торгів - ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” (близько 255 млн грн), ПП “Дорлідер” (близько 262 млн грн) та ТОВ “Віта Констракшн” (близько 295 млн грн) пропонують нижчу вартість ремонту, ніж ТОВ "ПБС" (близько 326 млн грн).

 

20 липня "Z" вже розповідав, як народні депутати Олександр Шевченко, Юрій Дерев'янко та Анатолій Матвієнко заблокували початок ремонту дороги Н-09 в Івано-Франківській області.

 

03.08.2015