США розширили санкції проти Росії.

Сполучені Штати Америки наклали додаткові санкції на понад 20 фізичних та юридичних осіб у зв'язку з діями Росії в Україні. Зокрема, санкції охопили кількох представників оточення Януковича, установ банківського сектору Росії, представників російської оборонки, кримські підприємства.

 

Перелік опальних компаній та діячів опубліковано на офіційній веб-сторінці казначейства США.

 

До санкційного списку ввійшли Андрій Клюєв, Олександр Янукович, Сергій Курченко, Роман Роттенберг (син російськго олігарха), очільники концерну «Калашніков» Білютін та Омельченко.

 

Під обмеження також потрапили: керівна компанія Російського фонду прямих інвестицій, Російська аґенція зі страхування експортних кредитів та інвестицій, Rosneft Finance, Rosneft Trading тощо. З-поміж кримських підприємств: «Іжмаш», Керченська паромна переправа, морські торговельні порти у Євпаторії, Керчі, Севастополі, Ялті.

 

Представник казначейства США Джон Сміт зазначив у спеціальній заяві, що нові санкції є частиною зусиль адміністрації Барака Обами, «спрямованих чинити тиск на Росію за порушення норм міжнародного права та ропалювання конфлікту у Східній Україні», інформує «Голос Америки».

 

31.07.2015