СБУ заблокувала тендер на закупівлю трансформаторів у Львівській області.

Служба безпеки України перешкодила львівському підрозділу державної «НЕК «Укренерго» придбати трансформатори на суму 554 млн грн за завищеними цінами.

 

Як повідомляє прес-служба СБУ, співробітники Служби безпеки України блокували у Львівській області тендер, який оголосило «регіональне представництво державного підприємства «НЕК» Укренерго»». Йдеться, очевидно про відокремлений підрозділ «Західна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго»».

 

Правоохоронці з’ясували, що переможцем тендеру на закупівлю трансформаторів на суму 554 мільйони гривень стало підприємство, яке «не мало законних підстав для участі у ньому».

 

У ході подальшої перевірки співробітники спецслужби встановили, що у пропозиції цього підприємства вартість продукції була завищена приблизно на 40%. Після цього тендерний комітет прийняв рішення про скасування конкурсних торгів.

 

За інформацією «Z», отриманою з «Вісника державних закупівель, «Західна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго»» у березні цього року оголосила три тендери на закупівлю трансформаторів для власних потреб. Переможцем конкурсних торгів тендерний комітет визнав ПАТ «Запоріжтрансформатор». В оголошеннях про результати проведення процедури закупівлі від 17 липня йдеться, що в усіх трьох випадках торги було «відмінено, тому що неможливо усунути порушення, що виникли через порушення законодавства/ 09.07.2015р.»

 

ПАТ «Запоріжтрансформатор» інтернет-видання «Наші гроші» пов'язує з російським підприємцем Костянтином Григоришиним.

 

30.07.2015