"Укренерго" повністю припинило постачати електроенергію на окупований Донбас.

 

НЕК "Укренерго" із 26 липня 2017 року повністю припинила постачання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області.

 

Про це повідомив голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

 

"З 00:00 26.07.2017 року припинено перетоки електричної енергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області. Територія ОРДЛО наразі не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частині України", – заявив керівник компанії.

 

З його інформації, потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобешівської і Зуївської ТЕС, а також постачанням із Російської Федерації, що відбуваються по лініях, які виключені з переліку міждержавних, перетоки по них не обраховуються в загальному сальдо "Україна–Росія–Білорусь".

 

Продовження постачань на неконтрольовані території Донецької області обумовлювалось потребою завершення будівництва нової лінії електропередач до Авдіївки.

 

25 квітня 2017 року Україна зупинила подачу електроенергії на окуповану територію Луганської області через несплату за поставлену та спожиту електроенергію.

 

26.07.2017