Відключень електроенергії 14 лютого практично не буде.

Ситуація з електроенергією в Україні та Києві зокрема завдяки виводу з ремонту одного з атомних енергоблоків дозволить у вівторок третій день підряд обходитися практично без вимкнень, повідомив гендиректор електропостачальної компанії Д.Солюшнс (бренд Yasno, група ДТЕК) Сергій Коваленко.

 

«Уже кілька днів поспіль Укренерго не формує ліміти для регіонів. А отже, генераційних обмежень у нас практично немає. І це справді дивовижно. Енергетики роблять титанічну роботу, щоби ми з вами були з мінімальними відключеннями або взагалі без них», –написав він у Facebook ввечері 13 лютого.

 

За його словами, у вівторок, 14 лютого, у Києві відключень не планують, за винятком тих районів, де є дефіцит пропускної спроможності. Це частина Голосіївського, Святошинського та Шевченківського районів.

 

Про те, що 14 лютого світло в Україні не відключатимуть, свідчить також інформація, опублікована на сторінках низки обленерго.

 

Оператор української енергосистеми «Укренерго» вранці 13 лютого пояснював – відсутність дефіциту електроенергії пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

 

Зменшенню дефіциту до нуля сприяли і додаткові 1220 МВт потужності атомних електростанцій, які з’явилися минулими вихідними.

 

Утім, у деяких регіонах вимкнення можливі там, де є суттєві пошкодження або через мережеві обмеження.

 

 

13.02.2023