Міська рада Харкова визнала Росію країною-агресором.

Харківська міська рада вважає Росію країну-агресором, а мілітарні рухи "ДНР" та "ЛНР" – терористичними організаціями. Депутати однак не декларують цього прямцем, а лиш солідаризуються з відповідною постановою Верховної Ради від 29 січня: на позачерговій сесії міськради 69 депутатів зі 100 підтримали звернення українського парламенту до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ОБСЄ, ПА ГУАМ, національних парламентів країн світу про визнання Російської Федерації, повідомляє прес-служба муніципалітету.

 

Дискусія тривала у сесійній залі півтора години, інформує аґенція УНІАН. Зокрема, депутат Комуністичної партії Олексій Перепелиця апелював, що пропоноване до ухвалення рішення не лежить в компетенції міськради, а є сферою вищих органів влади.

 

Сам же проект оголошувався до розгляду вже втретє. Попередні спроби підтримати постанову зазнавали у сесійній залі провалу. Цього разу прохання ухвалити проект надійшло від голови ОДА Ігоря Райніна.

 

Нагадаємо також, що мер Харкова Геннадій Кернес, котрий головує на засіданнях міськради, багаторазово заявляв, що він не вважає Росію агресором.

 

 

10.07.2015