Все залежить від місця сидіння

Вкотре констатуємо наявність на планеті купи паралельних реальностей, де існує розмаїття особин. А справжніми є заґратована Надія Савченко і війна.

 

Законодавці тижня

 

«Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-аґресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності злочинів проти людства, скоєних з початку російської аґресії проти України», — так сказала Верховна Рада України. За таке формулювання проголосували 271 з 289 депутатів, що зареєструвалися. Ще з офіціозу варто зазначити, що український парламент визнав Росію державою-аґресором, яка підтримує тероризм і блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку.

 

Ніби вже адекватних людей старалися обрати минулої осені до законодавчого органу, але, напевно, найнормальніша людина, коли потрапляє під купол, має вивих всього, що є в її черепній коробці, з подальшим переселенням власної свідомості в паралельний світ.

 

Для того, щоб зрозуміти, що РФ — аґресор, народним обранцям треба було чотири місяці плідної законотворчої діяльності

 

Асамблея тижня

 

В Парламентській асамблеї Ради Європи все починалося не дуже оптимістично для української делеґації. Депутати ПАРЄ відхилили поправку, що її запропонувала Ірина Геращенко, до проекту резолюції про повноваження російської делеґації в асамблеї, згідно з якою самопроголошені «Донецька і Луганська народні республіки» де-факто визнаються терористичними організаціями. Офіційні джерела кажуть: «Основним арґументом "проти" цієї поправки слугував виступ голови профільного комітету ПАРЄ, австрійського депутата Штефана Шеннаха (група соціалістів). На його думку, тлумачення поправки є досить складним і потребує ретельного вивчення, до того ж "ЛНР і ДНР" не є у списках, визнаних світовою спільнотою, міжнародних терористичних організацій». Земляк Штрауса і Шикльгрубера ще не знає, як гарно звучить «вєлікій і могучій» у Відні. Міг би поспитати старших людей — росіяни там вже були, і ті старші люди дякують Богу, що вицофалися.

 

Потім європейське повітря стимулювало нашу делеґацію, і головного таки досягли. ПАРЄ позбавила делеґацію Росії права голосу на сесії до квітня. Та сама Геращенко повідомила: «До квітня повноваження делеґації країни-аґресора не підтверджені. У квітні повертаємося до питання — і до цього часу РФ має виконати резолюцію ПАРЄ. Наша делеґація — майже в повному складі — дуже працювала задля цього рішення. Російські брехуни з Держдуми вискочили як ошаленілі після голосування: їх гроші, їх пропаґанда, їх брехня вже навіть в ситому Страсбурзі сприймається як набридлива і небезпечна брехня».

 

За відповідну резолюцію проголосували 160 депутатів, проти — 42. Росіяни також на вказаний термін не матимуть права брати участь у місіях для спостереження за виборами, бути доповідачами, а також бути представниками ПАРЄ в інших органах. На те російська делеґація влаштувала демарш. Виглядали паяцами. 

 

Щоправда, 28 січня Асамблея ухвалила резолюцію, в якій постановила звільнити Надію Савченко протягом 24 годин. Росія показала, де вона бачила потуги Європи.

 

Дикунам тут не місце

 

Жінки тижня

 

Надія Савченко вже стала символом початку тисячоліття. Викрадену в Україні і вивезену до РФ льотчицю тепер звинувачують у незаконному перетині кордону. Так росіяни зреагували на рішення ПАРЄ щодо позбавлення делеґації права голосу в Асамблеї. Сталася традиційна для тої країни «асиметрична відповідь».

 

А те, що Мордор у Федерації проґресує, стало зрозуміло на історії ще однієї жінки. В квітні минулого року мешканка Вязьми Світлана Давидова зателефонувала зі своєї Смоленської області в посольство України в РФ і повідомила, що сусідня з її будинком військова частина спорожніла і солдати могли бути спрямовані в Донецьк. Тепер жінку утримують у московському СІЗО «Лефортово».

Давидова — мати сімох дітей, пакували її в найкращих традиціях 1937 року, телефони посольства України прослуховуються компетентними органами держави-аґресора. Все це аксіома. Від новин з Росії вже навіть не робиться страшно. Нападає ступор.

 

Так, на думку російських тайняків, виглядає сучасна Мата Харі

 

Реінкарнація тижня

 

Не було в Україні революції, бо після неї головою, наприклад, Віктора Медведчука бомжі вже б грали в футбол. Тим часом «сірий кардинал» часів Кучми «жив і вполнє упітан». Цього разу Медведчук вирізнився турботою про біженців у Росію, яку викрутив цікаво. Чоловік Оксани Марченко заявив, що на сьогодні, за даними Федеральної міґраційної служби Росії, понад 276 тисяч громадян України звернулися за отриманням статусу біженця та наданням тимчасового притулку в РФ від початку збройного конфлікту в їхній країні. «Хочу задати представникам "партії війни ", що вимагає визнати РФ країною-аґресором, просте запитання: хіба стали б українці бігти від "російської аґресії ", як намагаються нас переконати політики, в Росію?», — патетично запитав Медведчук.

 

Гарна кругла голова — і не копають

 

02.02.2015