Провокації з мобілізацією

На фініші зимових свят активізувалася й інформаційна війна, причиною якої став не зовсім зрозумілий Закон про мобілізацію.

 

Росіяни знайшли, на їхню думку, плідну тему для того, щоб гатити по Україні не тільки з «Буратіно», а й зловісним глаголом за допомогою п'ятої колони. В Україні починається чергова мобілізація, юридична обґрунтованість якої є далекою до досконалості (Конституція передбачає мобілізацію лише у випадку війни або надзвичайної ситуації — ні першого, ні другого в нас офіційно не оголошено), і вже в Західній Україні з'явилися фріки, які створюють «двіженіє» проти дружби з автоматом Калашникова і берцями. Поки що в самій Галичині це виглядає мляво, але російські медія трусять бородою про те, що вже купи народу переховуються від воєнкомів, а ще більше роблять біометричні паспорти і тікають в сторону Егейського моря й Атлантичного океану. В Інтернеті вже є громадяни, які дають рекомендації, які виправдовувальні папери готувати і в яку секту вступати, аби слово «каліматор» залишилося для цивільного тільки словом, а не найближчим другом на  кілька місяців.

 

Тепер, крім виступів якихось журналістів, що пишуть в соціальних мережах про вселенське зло з назвою «мобілізація», мають, за старим сценарієм, з'явитися «комітети солдатських мам», які будуть перекривати входи і виходи до адміністративних будинків в селах і містах. Має ще з'явитися неповноцінний, який скаже в мережі про створення чогось народного в Західній Україні. «Львівська народна республіка» вже не піде, бо абревіатура ЛНР забита, «Галицька народна республіка» в абревіатурі звучатиме ще гірше. Зрештою, можна назвати Галицькою народно-демократичною республікою, і тоді від абревіатури виверне мозок назовні всім тим, в кого він є.

 

Ну і від неповноцінних є зиск. Виявилося, що членів злочинного угрупування «Загін імені Кузнєцова», які на початку листопада минулого року планували здійснити у Львові серію терактів, обміняли на українських військовиків, котрі перебували в полоні терористів. Як кажуть росіяни, «с паршивой овци хоть шерсті клок».

 

Десь так мають виглядати сучасні «люди з чистим сумлінням». Знали б вони, що Кузнєцов співпрацював з українськими націоналістами, то вбили б Миколу вдруге, як ті самі націоналісти, з якими співпрацював Кузнєцов

 

Але є й позитив в тому, що коїться довкола. Найбільшим позитивом страждає Тернопіль, де примудрилися виділити з місцевого бюджету 100 тисяч гривень, щоб запобігти вірусу Еболи, що лютує сьогодні в Західній Африці. В Україні ця хвороба не зафіксована жодного разу, але у тернопільському департаменті охорони здоров'я хочуть перестрахуватися, адже в місті навчаються сотні студентів з Африки.

 

А потім виділили гроші на таке:

 

 

Це «брендовий логотип» міста, і на нього «пішло» 30 тисяч з того самого бюджету. На нудних нарадах такі картинки малюють креативні чиновники, але, зрештою... Картинка комусь нагадує коня з гривою у вигляді кавалка грецького прапора, комусь нагадує молот Тора, бо у «файному місті» можна ще знайти голову вождя. В управлінні ЖКГ Тернопільської міськради кажуть: «Коли в Україні спостерігався справжній "ленінопад", одна частина тіла "вождя" була надійно захована у тернопільському підвалі. При здійсненні планового прибирання підвального приміщення на вул. Лесі Українки, 29 комунальники знайшли там гіпсову голову Володимира Леніна».

 

Від такого Леніна можна перетворитися на заїку

 

19.01.2015