Зовсім трохи абсолютно несвяткового

Коли петарди нагадують, що за вікном свята і рагулі, а чекається куті й борщу з вушками, не треба втрачати пильність в цьому непевному світі.

 

Прикарпатські надзвичайники не дмухали на зимну воду, коли говорили, що готові до погіршення погодних умов та надзвичайних ситуацій. Для ліквідації наслідків різних лих різні установи та організації Івано-Франківщини можуть залучати понад дві тисяч осіб та майже півтисячі одиниць техніки. В аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення управління ДСНС в області сформовано позаштатну групу газоелектрозварювальних робіт на випадок потреби надання допомоги аварійно-відновлювальним бриґадам служб цивільного захисту. Також зроблено розрахунок сил і засобів для забезпечення безперебійного сполучення на Вишківському та Яблуницькому гірських перевалах під час несприятливих погодних умов.

 

Хто ж знав, що станеться неподалік від Яблуниці, на леґендарній Говерлі. Напередодні Нового року, проходячи туристичним маршрутом, група туристів знайшла тіло 20-річного мешканця смт Нововоронівка, Нововоронківського району, Херсонської області. Причину смерті хлопця встановлюють, але висновки йому та його рідним вже будуть абсолютно байдужі.

 

Іноді Говерла страшна

 

На Тернопіллі автобус, який перевозив паломників з Почаєва, потрапив у ДТП. Водій завіз прочан з місцевої Лаври в кювет. П'ятеро постраждали. Почаївська Лавра зажила недоброї слави в паломницьких колах, бо найстрашніше трапилося 7 липня 2012 року, коли туди везли прочан з Росії. Трагедія сталася ще аж в Чернігівській області, де 14 людей загинули, а 29 отримали травми різного ступеня тяжкості. Всі, хто знає про цю ДТП, асоціюють її не з Чернігівщиною, а з сонячним Тернопіллям, бо їхали саме в галицьку Лавру, яка серед місцевих має не найкращу славу, бо від часу до часу там з'являються типи з дуже сепаратистськими нахилами.

«Как красіво» тут почуєш частіше, ніж «як гарно»

 

Але є в Галичині речі не трагічні, а драматичні. В тому ж таки Тернополі незалежна місцева журналістка Аліна Пасько стверджує, що отримала тілесні ушкодження від депутата-свободівця Тернопільської міської ради Михайла Гладкого. Інцидент трапився ще на святого Миколая, і відбувалося все в ресторані, де журналістка буцім розмовляла зі знайомим юристом, але більше її цікавило фільмування того, як адвокатура розповідає, що отримала під подушку в ніч проти 19 грудня. Слуга Феміди дав зрозуміти акулі пера, хто в цьому житті головний, а в міліції зазначили: «Подію внесли у єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1. ст.125 Кримінального кодексу України» (умисне легке тілесне ушкодження)

 

06.01.2015