«Мухи» в мансарді і в головах

Львів став епіцентром неприємних новин, в Тернополі з’явилися нерозумні плітки.

 

Вкрай дивний терористичний акт стався в столиці Галичини – в приватний будинок міського голови Андрія Садового якийсь невідомий зловмисник вистрелив з гранатомета «Муха». Таку версію озвучив сам мер, правоохоронні органи вбачили в стрілянині тероризм і порушили провадження. Результатом пострілу стали вибиті шиби і трохи покуйовджений карниз, з чого можна припустити, що негідник має хворобу Паркінсона, або які інші проблеми зі здоров’ям.

 

Родина мера в той час, як стріляли у будинок, відпочивала в Карпатах. Садовий небагатослівно повідомив, що все буде добре. Львів’яни плутаються у версіях, але всі згідні, що, як казав Вінні-Пух: «Це «вжи-вжи» не просто так».

 

Наслідки «Мухи» помітні, але є питання…

 

Клопоти однієї сім’ї – серйозні, але, хоч і менші проблеми мали і мають «львів’яни та гості міста». Тільки за дві доби було 13 брехливих повідомлень про замінування. Потрапили під телефонну трубу готелі «Супутник» і «Опера», пара нічних клубів etc. Людей евакуювали, був маленький рейвах. А міліціонери з собаками, які вже звикли їздити на подібні заходи повідомили, що більшу частину анонімних дзвінків було здійснено із зони АТО на сході України.

 

Коли телефонних маніяків піймають, то з музею історії витягнуть середньовічний стовп ганьби, прикують провокаторів до нього і в Кримінальному кодексі виникне новий вид покарань

 

В Тернополі клопоти зовсім іншого масштабу. В місті з’явилася інформація, що студенти підуть на навчання 22-го серпня, а учні – 18-го. Місцеві журналісти знайшли джерело, яким виявилася директор Галицького коледжу імені В.Чорновола Марія Бабюк. За її словами несподівана новація впроваджується з благою метою – для того, аби зекономити на газі, який Україні тепер надто дорого обходиться. За таких умов, учні та студенти взимку матимуть цілих два місяці канікул, а вчителі та викладачі – вимушені відпустки. Також відомо, що перенесення навчального року відбудеться на всеукраїнському рівні. Правда, про це говорять наразі тільки в Тернополі.

 

29.07.2014